Fysik

Beregn hastighedens vinkel med vandret?

11. september 2020 af Jørgensen12 - Niveau: A-niveau

En kartoffel bliver affyret med en fart på 70m/s og en elevation på 30°. Vi antager, at affyringen foregår i jordniveau og uden luftmodstand.

a) Beregn skudvidden og stighøjden
b) Beregn positionen efter 3,0 s
c) Beregn hastighedens vinkel med vandret og farten efter 3,0 s
d) Beregn stigehøjden og kastetiden

Jeg har lavet opgave a og b, men har brug for hjælp med c og d. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2020 af peter lind

vx = |v|cos(v)


Svar #2
11. september 2020 af Jørgensen12

Kan du hjælpe mig lidt mere på vej?


Svar #3
11. september 2020 af Jørgensen12

Hvis jeg finder vx og vy, kan jeg så bruge formlen: tan(\varphi )=\frac{vx}{vy}    til at finde vinklen med vandret, og så bruge formlen: v=\sqrt{vx^{2}+vy^{2}}  til at finde hastigheden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2020 af peter lind

#3 det kan du også gøre


Skriv et svar til: Beregn hastighedens vinkel med vandret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.