Fysik

Bestemmelse af fjederkonstant

12. september 2020 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen 

Jeg har brug for hjælp til en opgave, det handler om at vi skulle hænge på en fjederkonstant. Og derefter måle hvor mange centimeter den kunne strække ud, altså selve fjederkonstanten. Vi målede og selv før vi hang på fjederkonstanten.

Nu skal jeg skrive en rapport. Der var nogle besale krav i rappporten, en af kravende er hvilket jeg ikke forståd det er, "Lav en skitse af forsøget og indtegn pile, så det bliver et kraftdiagram". Har nemlig siddet med denne opgave i lang tid og ved ikke hvordan jeg skal lave et kraftdiagram. 

Håber der nogle der kan hjælpe :) Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2020 af mathon

Det er fjederen, der strækkes ud og ikke "fjederkonstanten".

Når fjederen ikke deformeres, opfylder sammenhængen mellem
fjederkraft og fjederforlængelse

Hookes Lov:
                          \small \small \begin{array}{llll} \overrightarrow{F}=-k\cdot \overrightarrow{\Delta x}&&k>0\\\\ F=k\cdot \Delta x\\\\ k=\frac{F}{\Delta x} \end{array}


Svar #2
20. september 2020 af Sofia0294

Tak, fandt nemlig godt selv ud af det 


Skriv et svar til: Bestemmelse af fjederkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.