Matematik

Hvorfor giver x^0,5* x= x^3/2

12. september 2020 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hvorfor giver x^0,5* x= x^3/2


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2020 af StoreNord

x0,5* x1= x1,5            fordi man skal lægge potenserne sammen


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2020 af Capion1

Med ord:
Man multiplicerer to potenser med samme rod ved at addere potenseksponenterne og beholde roden.


Svar #3
12. september 2020 af Amalie1234324

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2020 af ringstedLC

Det er en potensregneregel:

\begin{align*} a^r\cdot a^s &= a^{r+s} \\ x^{\,0.5}\cdot x &= x^{\,0.5\,+\,1} \end{align*}


Skriv et svar til: Hvorfor giver x^0,5* x= x^3/2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.