Matematik

Bestem forskriften for den potenstielle funktion

14. september 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, er der nogen som kender formlen og ved hvordan man løser den?

tak!

Opgaven: https://imgur.com/a/J18BsCs


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2020 af AMelev

                    

Læs opgaven omhyggeligt - der står den eksponentielle funktion.
Se  den officielle formelsamling  side 15 (84) & (85).


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2020 af mathon

                \begin{array}{lllll} \textup{Formlen for en}\\ \textup{eksponentiel funktion:}&f(x)=y=b\cdot a^x\\\\ \textup{og du har:}&y_2=b\cdot a^{x_2}\\& y_1=b\cdot a^{x_1}\\ \textup{ved division f\aa s:}\\&\frac{y_2}{y_1}=\frac{\cancel{b}\cdot a^{x_2}}{\cancel{b}\cdot a^{x_1}}=a^{x_2-x_1}\\\\& a=\left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}&\textup{nu er }a\textup{ beregnet}\\\\ a\textup{ inds\ae ttes i}&y_1=b\cdot a^{x_1}\\ \textup{og }b\textup{ beregnes:}\\&b=\frac{y_1}{a^{x_1}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2020 af mathon

korresponderende med
                                        https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1974367#1974368


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2020 af mathon

\begin{array}{lll} \textup{aktuelt:}\\&x_1=1&y_1=6\\& x_2=4&y_2=48 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem forskriften for den potenstielle funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.