Matematik

Geometri

17. september 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau
Bestem koordinaterne til skæringspunktet mlm linjerne l og m. l : -3x-5 og m :22x +2y-6= 0 kan man regne den ud som en ligning

Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2020 af PeterValberg

Ja du starter med at isolere y på den ene side i begge ligninger,
derefter sætter ligningerne lig med hinanden og løser mht. x
Indsæt derefter den fundne værdi for x i en af ligningerne
og bestem dermed y-koordinaten til skæringspunktet.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. september 2020 af PeterValberg

altså, hvis ligninger for linjerne er på formen:

y=a_1x+b_1

y=a_2x+b_2

så er:

a_1x+b_1=a_2x+b_2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2020 af mathon

         \small \small \small \small \begin{array}{llll} \textup{eller}\\& \begin{array}{llll} \textup{ligningerne:}\\& \begin{array}{rrrrr} -3x&-&y&=&5\\11x&+& y&=&3 \end{array} \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.