Matematik

ligning

18. september 2020 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

hej, er der nogen der kan hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} 1.\\& \begin{array}{lllll} 5-x&=&11&\textup{subtraher }5\\\\ 5-x-5&=&11-5\\\\ -x&=&6&\textup{multiplicer med }-1\\\\ -x\cdot (-1)&=&6\cdot (-1)\\\\ x=-6 \end{array}\\\\\\ 2.\\& \begin{array}{lllll} \frac{1}{2}(1+x)&=&7&\textup{multiplicer med }2\\\\ 2\cdot \frac{1}{2}(1+x)&=&7\cdot 2\\\\ 1+x&=&14&\textup{subtraher }1\\\\ 1+x-1&=&14-1\\\\ x&=&13 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} 3.\\& \begin{array}{lllll} -17+2x&=&15&\textup{adder }17\\\\ -17+17+2x&=&15+17\\\\ 2x&=&32&\textup{divider med }2\\\\ 2x:2&=&32: 2\\\\ x&=&16 \end{array}\\\\\\ 4.\\& \begin{array}{lllll}4-x&=&4\\\\ x&=&0 \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2020 af mathon

               \small \small \begin{array}{lllll} 5.\\& \begin{array}{lllll} x-13&=&\frac{-1}{2}&\textup{adder }13\\\\ x-13+13&=&-\frac{1}{2}+13\\\\ x&=&12.5& \end{array}\\\\\\ 6.\\& \begin{array}{lllll}-\frac{13}{4}x&=&\frac{11}{2}&\textup{multiplicer med 4}\\\\ -\frac{13}{4}x\cdot 4&=&\frac{11}{2}\cdot 4\\\\ -13x&=&22&\textup{divider med }-13\\\\ \frac{-13x}{-13}=\frac{22}{-13}\\\\ x&=&-\frac{22}{13}\\\\ x&=&-1\tfrac{9}{13} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.