Matematik

På figuren ses graferne for to lineære funktioner f og g, der er bestemt ved forskrifterne

19. september 2020 af pringleslover - Niveau: C-niveau

mit spørgsmål ligger i skærmbilledet skal bruge svar ASAP!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} h(x)=a\cdot x+d&\textup{har samme h\ae ldning som }f(x)\\ \textup{men sk\ae rer y-aksen}& \textup{i det punkt, hvori }g(x)\textup{ sk\ae rer y-aksen.} \end{array}\end{array}


Svar #3
20. september 2020 af pringleslover

men hvordan ser grafen ud?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2020 af mathon

Grafen er en ret linje.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2021 af rk2200

Hvorfor er grafen en ret linje, og hvorfor er h(x)    =   a*x+d   har samme hældning som f(x) men skærer y-aksen i det punkt, hvori g(x) skærer y-aksen?? Forstår det ikke helt. Har fået den samme opgave i min aflevering.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar kl. 14:46 af ringstedLC

#5

\begin{align*}y &= a\,x+b\textup{ er\,(altid)\,en\,ret\,linje!} \\\\ f(x)=y_1=\overset{\textup{h\ae ldning}}{\overbrace{{\color{Red} a_{y_1}}}}\cdot x+b&\;\;,\;g(x)=y_2=c\cdot x+\overset{\textup{Sk\ae ring\,i\,}(0\,,\,d)}{\overbrace{{\color{Blue} d_{y_2}}}} \\ h(x) &= {\color{Red} a_{y_1}}\cdot x+{\color{Blue} d_{y_2}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. januar kl. 15:17 af oppenede

h's graf = f's graf parallelforskudt til at skære g's graf i (0,g(0))


Skriv et svar til: På figuren ses graferne for to lineære funktioner f og g, der er bestemt ved forskrifterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.