Matematik

Geometri

23. september 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og øver på nogle opgaver om geometri

Opgaven lyder : beregn skæringspunktet mellem de to rette linjer givet ved

y = 7x -12 =  7x + 3

Er det korret at x -værdien derved er - 15


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2020 af mathon

De to rette linjer er parallelle uden fælles punkter dvs uden skæringspunkt.


Svar #2
23. september 2020 af UCL (Slettet)

Når okay det må så være derfor der står der ingen løsninger er til opgaven i facit. Men stykket 3x + 4 og y = 6x + 7 har x- værdien -1 ? Skal man også regne en y værdi ud ? Hvis ja hvorfor skal man det ? Og tak

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2020 af mathon

...fordi et skæringspunkt identificeres ved et koordinatsæt (x,y).


Svar #4
23. september 2020 af UCL (Slettet)

Selvfølgelig tak.

og y er:                      + 1


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2020 af PeterValberg

Vedr. #2

hvis du har to linjer, der ikke er sammenfaldende eller parallelle,
givet ved ligningerne:

y=3x+4

y=6x+7

så kan koordinaterne, for skæringespunktet mellem dem,
bestemmes ved at sætte ligningerne lig med hinanden
(hvis y er lig med a og y er lig med b, så er a lig med b)

3x+4=6x+7
-3x=3
x =-1
Det var x-koordinaten til skæringspunktet, så indsættes denne værdi
i én af ligningerne for at bestemme den tilhørende y-værdi

y=3\cdot(-1)+4=1
Det var y-værdien til skæringspunktet,

De to rette linjer har dermed skæringspunkt i 

(-1,1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.