Matematik

Spg. til omskrivning af ligning

23. september 2020 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. I min lærebog står denne omskrivning af ligningen x2+y2-4x+6y-12=0:

x^{2}+y^{2}-4x+6y-12=0\Leftrightarrow x^{2}-4x+4+y^{2}+6y+9=25\Leftrightarrow (x-2)^{2}+(y+3)^{2}=25

Hvor kommer de 25 og +4 samt +9 i punkt 2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2020 af Anders521

#0 Du har at                                                                                                                                                             x2 + y2 - 4x + 6y - 12 = 0 ⇔ (x2 - 4x + 4)+ (y2  + 6y + 9) - 12 + 12 = 0 + 4 + 9 + 12 ⇔ (x-2)2 + (y+3)2 = 25


Skriv et svar til: Spg. til omskrivning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.