Matematik

Igen noget om komplekse tal

24. september 2020 af 123hej10 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Er der nogen der kan forklare hvorfor (2) er løsningen her eller blot sige noget generelt om hvordan man løser en sådan opgave?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2020 af StoreNord

Komplekse tal på modulus-argument form kan multipliceres ved at man ganger modulus'erne og adderer vinklerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. september 2020 af mathon

noteret:
                        \small \begin{array}{lllll} \textup{komplekse tal:}&z_1=r_1\cdot e^{\textit{\textbf{i}}\cdot \theta _1}\qquad z_2=r_2\cdot e^{\textit{\textbf{i}}\cdot \theta _2}\\\\ \textup{produkt:}&z_1\cdot z_2=\left (r_1\cdot r_2 \right )\cdot e^{\textit{\textbf{i}}\cdot \left (\theta _1+\theta _2 \right )} \end{array}


Svar #3
24. september 2020 af 123hej10

tak til jer begge


Skriv et svar til: Igen noget om komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.