Matematik

matematik spørgsmål

24. september 2020 af maria2016 - Niveau: A-niveau

Jeg har lige et spørgsmål ang. omdrejningslegeme, hvordan kan man finde en højde på en figur, hvis dens rumfang skulle være fx 2000 cm^3. Er der nogle formel man skal anvende ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2020 af mathon

Der kræves flere oplysninger.


Svar #2
24. september 2020 af maria2016

Dette er opgaven men vil bare vide hvordan man løser d, altså hvordan man finder højde på vasen, hvis dens rumfang skulle være 1500 cm^3


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} d)\\& V=1500=\pi\cdot \int_{0}^{h}\left (-0.00105x^3+0.0467x^2-0.452x+4.78 \right )^2\mathrm{d}x \end{array}


Svar #5
24. september 2020 af maria2016

hvilken formel bruger du 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2020 af mathon

Volumen ved drejning på 360° om x-aksen:

                                          \small V_x=\pi\cdot \int_{0}^{h}(f(x))^2\mathrm{d}x


Svar #7
24. september 2020 af maria2016

Tusind tak, men har lige et spørgsmål hvorfor sættet du 0 


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. september 2020 af mathon

Grafen for \small f afgrænser sammen med koordinatsystemets akser og
linjen med ligningen \small x=20 en punktmængde M:

Hvis du laver en skitse:
                                          1)   Tegn koordinatsystemet
                                          2)   Tegn linjen x = 20
                                          3)   f(x) ligger over x-aksen
                                          4)   Afgør punktmængden M's grænser
                                       


Svar #9
25. september 2020 af maria2016

Super tak Mathon


Skriv et svar til: matematik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.