Fysik

Udregning af atmosfærens masse

25. september 2020 af fysiik18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, det her er et super simpelt spørgsmål, men jeg kan desværre ikke se hvad jeg gør forkert og eller hvorfor bogens svar er korrekt. Jeg ønsker at udregne massen af Jordens atmosfære. Jeg har gjort følgende:

Trykket er 10318 Pa

radius er 6371000 m

tyngdeaccelerationen er 9,82m/s2

p=\frac{F}{A}=\tfrac{m*g}{A}     

m=\frac{p*A}{g}

m=\frac{10318Pa*4*\pi *6371000^2m^2 }{9.82\frac{m}{s^2}}=5,36*10^1^7kg

men bogen skriver:

m=10318\frac{kg}{m^2}*4*\pi *(6371*10^3)^2m^2=5,26*10^1^8kg

Hvad gør jeg forkert, og hvordan kan bogens svar være rigtigt...?

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2020 af peter lind

Du har åbenbart medregnet tyngdeaccellerationen og bogen har den ikke med

Du må komme med den oprindelige tekst gerne som billedfil eller pdf fil


Skriv et svar til: Udregning af atmosfærens masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.