Matematik

kontinuert funktion

25. september 2020 af maria2016 - Niveau: A-niveau

Hej nogle som kan hjælpe med denne opgave, jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den:( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. september 2020 af maria2016

# Super tak Peter Valberg


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2020 af Anders521

#2 Menes der ikke ∫- 33 f(x) dx ?


Svar #4
25. september 2020 af maria2016

altså i facit står der -10 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2020 af Capion1

Man har
\int_{a}^{b}=-\int_{b}^{a}                \int_{-3}^{0}+\int_{0}^{3}=\int_{-3}^{3}=-\int_{3}^{-3}                         så facitlisten er rigtig, thi når
                                                                                          grænserne bytter, ændrer integralet fortegn.


Svar #6
25. september 2020 af maria2016

#5, tak men hvordan får man -10 


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2020 af Capion1

- (5 + 5) = - 10
Integralet fra 3 til 7 skal vi ikke bruge til noget.


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2020 af Anders521

#6 Spørgsmålet burde rettes til  "Hvad er - ∫?-3f(x) dx?"


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2020 af Capion1

Meningen med spørgsmålet må sikkert være, at man kender grænsebytningen samtidig med fortegnsskift.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2020 af Anders521

#9 Måske, men det ved kun læreren, der har stillet opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2020 af Capion1

Enhver vordende student, stor eller lille, tyk eller tynd, skal, ved at vækkes under sin bedste søvn,
kunne fremsige: "Integralet skifter fortegn, når grænserne bytter plads!".      :)   :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2020 af PeterValberg

#11 So true ...
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: kontinuert funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.