Matematik

ligning = ligning svar

25. september 2020 af ttuttelu - Niveau: C-niveau

Hej sidder med den er ligning 

3(x-2)+1=x+2(x+2)

jeg får svaret til 

3x-5=3x+4

men er der mere man skal regne ud, eller det bare svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2020 af PeterValberg

Du skal bestemme værdien for x, der opfylder ligningen...
Har du ikke modtaget undervisning i løsning af ligninger?
eller hørte du ikke efter, da din lærer gennemgik det?

Hvor svært kan det være at forstå, at du skal finde værdien for x, der opfylder ligningen?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2020 af PeterValberg

3(x-2)+1=2(x+2)

3x-6+1=2x+4

3x-5=2x+4

x=9

Det er DA indlysende, at det er det, der er meningen med opgaven, eller hvad?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
25. september 2020 af ttuttelu

#1

Du skal bestemme værdien for x, der opfylder ligningen...
Har du ikke modtaget undervisning i løsning af ligninger?
eller hørte du ikke efter, da din lærer gennemgik det?

Hvor svært kan det være at forstå, at du skal finde værdien for x, der opfylder ligningen?

sikke et brugbart svar <3 kan du hjælpe mig med at finde x-værdien


Svar #4
25. september 2020 af ttuttelu

#2

3(x-2)+1=2(x+2)

3x-6+1=2x+4

3x-5=2x+4

x=9

Det er DA indlysende, at det er det, der er meningen med opgaven, eller hvad?

hvordan kom du fra 3x-5=2x+4 til x=3


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2020 af PeterValberg

#3 Det har jeg vist allerede gjort...

Men, for sin egen skyld, så prøv lige at tage dig lidt
sammen og hør efter i timerne og læs i det teorimateriale,
din lærer(med garanti) udleverer/giver adgang til, - du sidder
ALENE til eksamen og kan ikke få anden hjælp end det, du selv ved...

og hvis du bare bruger denne portal til at løse dine opgaver,
så er du SÅ f..... til eksamen - der kan vi ikke hjælpe dig.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2020 af PeterValberg

#4

Jeg benyttede de almindelige regneregler for løsning af ligninger...
Det kan du garanteret læse om i din matematikbog....

Men, da jeg er i ret godt weekend-humør, så skal jeg nok vise dig det...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
25. september 2020 af ttuttelu

hvordan regnede du det ud? altså satte du bare tal ind, indtil den gik op eller hvad?

jeg lytter skam efter i timerne, hvis jeg ikke tager fejl er meningen med studieportalen at få hjælp til afleveringer og lektier, kan da godt være jeg tager fejl :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2020 af PeterValberg

I forlængelse af tidligere indlæg...

3x-5=2x+4

3x-5{\color{Red} -2x}=2x+4{\color{Red} -2x}

x-5=4

x-5{\color{Red} +5}=4{\color{Red} +5}

x=9

Giver det mening???

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
25. september 2020 af ttuttelu

#8

I forlængelse af tidligere indlæg...

3x-5=2x+4

3x-5{\color{Red} -2x}=2x+4{\color{Red} -2x}

x-5=4

x-5{\color{Red} +5}=4{\color{Red} +5}

x=9

Giver det mening???

jeps tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. september 2020 af PeterValberg

Vedr #7

Jo, det er absolut meningen med portalen, at man kan få hjælp
til sine lektier/opgaver/afleveringer... det har du ret i...
Men det forventes, at man selv har gjort ALT, hvad man kan,
for at løse opgaven, - inklusiv at læse i sine bøger, spørge sin lærer,
spørge sine studiekammerater, søge på Interettet, besøge biblioteket...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #11
25. september 2020 af ttuttelu

#2

3(x-2)+1=2(x+2)

Hvor blev det andet x af, på højre side her? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2020 af Curiosity4life

#11
#2

3(x-2)+1=2(x+2)

Hvor blev det andet x af, på højre side her? 


biblioteket...

Jeg tænkte lidt det samme... er du sikker på at det er sådan ligningen er? Prøv at tjekke godt igennem igen.

3(x-2)+1=x+2(x+2)

3x-6+1=x+2x+4

3x-5=3x+4

3x-3x=4+5

0=9    -og her går det galt.. 

Jeg tror udsagnet er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. september 2020 af Anders521

#9 Tag et billede af opgaven, og lad os se om der faktisk er et ekstra x på højresiden af lighedstegnet.


Svar #14
25. september 2020 af ttuttelu

udsagnet er rigtigt, men måske går den bare ikke op eller hvad ?


Svar #15
25. september 2020 af ttuttelu

her


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. september 2020 af Anders521

#15 Okay, der er et ekstra x på højresiden. I så fald er ligningen (eller udsagnet) falsk for ethver x-værdi, dvs.                                                                             3(x-2)+1  x+2(x+2)


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

#0: Den  ligning, du er kommet frem til, er korrekt, men du skal regne videre. Træk 3x fra på begge sider af lighedstegnet. Det, der så er tilbage er en påstand om af -5=4, hvilket helt klart er forkert. Da der ikke længere forekommer et x i ligningen, er det ikke muligt at finde et x, der opfylder ligningen.


Skriv et svar til: ligning = ligning svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.