Matematik

Bestem alkoholpromille

27. september 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Har brug for hjælp til at løse opgaven, men i mit eget forsøg på at løse opgaven fandt jeg ud af at hos Bente varer det 10,6 t og for Anne varer det 7,6 t at få deres alkoholpromille på under 0,5.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2020 af ringstedLC

#0: Du har beregnet, hvornår promillen er nul.


Svar #2
27. september 2020 af javannah5

Hvordan skal den så udregnes?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2020 af ringstedLC

#2: Beregn hvornår promillen er 0.5:

P(x)=0.5


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2020 af Capion1

Alt, hvad vi skal vide om personernes gøren og laden, står jo i opgaven.
Det handler om at nærlæse og bruge den tilgængelige forskrift.


Svar #5
27. september 2020 af javannah5

hvordan gøre jeg det, hvordan ser udregningsforskriften ud?

men er det noget jeg også kan se i min formelsamling om, hvis ja hvilken side?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2020 af ringstedLC

Du har ved beregning af, hvornår promillen er nul, sikkert brugt:

\begin{align*} P_A(x)=0 &= -0.15x+20\cdot \tfrac{4}{70} \\ x &= 7.62 \\ P_B(x)=0 &= -0.15x+20\cdot \tfrac{4}{50} \\ x &= 10.7 \end{align*}

Løs nu:

\begin{align*} P_A(x)=0.5 &= -0.15x+20\cdot \tfrac{4}{70} \\ x &= \;? \\ P_B(x)=0.5 &= -0.15x+20\cdot \tfrac{4}{50} \\ x &= \;? \end{align*}


Svar #7
27. september 2020 af javannah5

Hvordan starter jeg med at løse dem?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2020 af StoreNord

0.5 = -0.15x+20\cdot \tfrac{4}{70}

Isoler x på den ene side.


Skriv et svar til: Bestem alkoholpromille

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.