Matematik

Bestem a-værdien

01. oktober 2020 af Ungdumpap - Niveau: 8. klasse

Hejjj :)

Jeg sidder fast i et spørgsmål, på forhånd tak for hjælpen

Bestem a-værdien, så ligningen
ax2+x+1=0
har præcis én løsning.

Jeg går kun i 8. så i må meget gerne gøre forklaringen så "børnevenlig" som mulig, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2020 af Mathias7878

En andengradsligning har en løsning, når d = 0. Dermed skal du løse

d = b^2-4ac = 1^2-4 \cdot a \cdot 1 = 0

mht. a. 

Men har man virkelig sådan nogle opgaver, når man går i ottende klasse? Jeg lærte først om andengradsligning i gymnasiet. 

- - -

 

 


Svar #2
07. oktober 2020 af Ungdumpap

Tak for hjælpen, jeg fandt ud af det og ja, det har vi :)

Skriv et svar til: Bestem a-værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.