Fysik

Spørgsmål vedr. strækning med konstant acceleration

02. oktober 2020 af SpaceMaster47 - Niveau: B-niveau

Hej med alle jer kompetente mennesker.
Jeg har et spørgsmål angående bevægelse eller rettere til denne formel for strækning med konstant acceleration.

s = 1/2 * g * t^2

Det jeg gerne vil opnå er at forstå, hvor 1/2 og t^2 kommer fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2020 af peter lind

Står det ikke i din bog ? Ellers er a = d2s/dt2 som du kan integrere 2 gange


Svar #2
02. oktober 2020 af SpaceMaster47

Det tror jeg, men så har jeg i hvert fald ikke kunne spotte det i bogen. Tak for svaret. Jeg vil lige prøve at læse op på det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2020 af mathon

             \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Konstant acceleration:}&a=\frac{\mathrm{d}^2 s}{\mathrm{d} t^2}\\\\ \textup{Hastighed:}&v=\int a\,\mathrm{d}t=a\cdot t+v_o\\\\ \textup{Str\ae kning:}&s=\int (a\cdot t+v_o)\,\mathrm{d}t=a\cdot \frac{1}{2}t^2+v_o\cdot t+s_o=\frac{1}{2}at^2+v_o\cdot t+s_o \\\\\\\\ \textup{Hvis}&v_o=s_o=0\\\\ \textup{har du:}&s=\frac{1}{2}at^2 \end{array}


Skriv et svar til: Spørgsmål vedr. strækning med konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.