Matematik

Vektor

03. oktober 2020 af Camilladamgaard1 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2020 af oppenede

Overvej først geometrisk at
 1. Hvis en linje har præcist et skæringspunkt med cirklen så er linjen tangent til cirklen
 2. Hvis en linje har to skæringspunkter med cirklen så er linjen ikke tangent til cirklen
 3. Hvis en linje har nul skæringspunkter med cirklen så er linjen ikke tangent til cirklen

Find derefter de værdier for b, som gør at linjen har præcist et skæringspunkt med cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2020 af ringstedLC

Opgave 6

\begin{align*} \text{Sk\ae ring med \textit{x}-aksen}:x^2-12x-39 &= 0\;,\;y=0 \\ x &=\left\{\begin{matrix} S1_x=\;?\Rightarrow S1=(S1_x,0)\\ S2_x=\;?\Rightarrow S2=(S2_x,0) \end{matrix}\right. \\ \text{Sk\ae ring med \textit{y}-aksen}:y^2-10y-39 &= 0\;,\;x=0 \\ y &=\left\{\begin{matrix} S3_y=\;?\Rightarrow S3=(0,S3_y)\\ S4_y=\;?\Rightarrow S4=(0,S4_y) \end{matrix}\right. \end{align*}

Opgave 7

\begin{align*} \text{Distance\,mellem\,centrum\,\textit{C}\,og\,\textit{m}}: \\ dist(C,m) &= \frac{\left |4\cdot C_x-2\cdot C_y+18\right |}{\sqrt{4^2+(-2)^2}}>r \end{align*}


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.