Matematik

hvordan regner jeg ligningen ud?

04. oktober 2020 af Chrollo - Niveau: C-niveau

Hej,

Jeg har en opgave som jeg dsv ikke helt forstår, den lyder sådan her : 

B) Løs ligningen f(x)=1200

dette er f(x) som jeg skal bruge:  f(x)=3,5*x+1150

Jeg ved at jeg skal kunne sætte et bestemt tal ind i x og når man så udregner regnestykket, kommer det til at give 1200, men jeg ved ikke hvordan jeg skal kunne komme frem til det specifik tal jeg skal bruge:(

nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Du starter med at skrive ligningen op: 3,5*x+1150=1200

Du har nogle regler til rådighed:

Man kan trække samme tal fra på begge sider af lighedstegnet

Man kan dividere med samme tal på begge sider af lighedstegnet (dog ikke 0)

Der er flere regler til rådighed, men du har kun brug for de to nævnte.


Svar #2
04. oktober 2020 af Chrollo

#1 

tak for hjælpen :)

jeg har nu fået det rigtige svar.


Skriv et svar til: hvordan regner jeg ligningen ud?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.