Matematik

Cirkel med radius tegning

08. oktober 2020 af Usshhhh - Niveau: B-niveau

Kan nogle fortælle mig hvordan jeg laver denne opgave på geogebra, please gør det så enkelt som muligt. Jeg prøver at lære det. 

a) Tegn cirklen og angiv radius og koordinatsættet til centrum. 

(x-3)^2 + (y-2)^2=25


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2020 af PeterValberg

Du taster det bare ind, som det står, så kommer det helt af sig selv :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2020 af PeterValberg

Mht. centrum og radius, så kan du afløse det af ligningen,
idet cirklen med ligningen:

(x-a)^2+(y-b)^2=r^2

har centrum i (a, b) og radius r

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2020 af Anders521

#0 Se vedhæftet billede.

Vedhæftet fil:Picture.png

Svar #4
08. oktober 2020 af Usshhhh

Jeg har forsøgt at indskrive det i et cas værktøj, men selve cirklen kommer ikke frem. Hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2020 af Anders521

#4 Vedhæft et billede af problemet.


Svar #6
08. oktober 2020 af Usshhhh

JA okay, det virker nu. Opg b og c forstår jeg ikke rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2020 af PeterValberg

Der er to steder, hvor A kan ligge, nemlig der, hvor cirklen skærer y-aksen
Bestem disse værdier ved at indsætte x = 0 i cirklanes ligning og løs for y

B ligger diagonalt overfor (hvis man kan sige det omkring en cirkel?)
Bestem i begge tilfælde en ligning for den rette linje, der går gennem
cirklens centrum og den aktuelle placering af A .... bestem herefter
cirklnes skæringspunkter med disse to linjer, - den ene er A, den anden B

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2020 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Cirkel med radius tegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.