Matematik

Funktionen f med positive konstanter. hjælp

08. oktober 2020 af Usshhhh - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ved ikke rigtigt hvad de vil have mig til, kan i hjælpe med en start? hvordan man finder f(x)

tjek vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2020 af Mathias7878

Du ved, at grafen for f skærer andenaksen i punktet P(0,4) og at f(2) = 36, dvs. du har at f(x) går gennem to koordinatsæt:

\small (x_1,y_1) = (0,4) \ \text{og} \ (x_2,y_2) = (2,36)

Brug da formlerne

\small a = \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

og

\small b = \frac{y}{a^{x_1}}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2020 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 3 på denne videoliste < LINK > 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2020 af Anders521

#0 Størrelsen b behøves ikke at udregne. Den er nærmest givet på forhånd.


Svar #4
08. oktober 2020 af Usshhhh

Er der et gange tegn mellem kvadratroddet og x1-x2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2020 af PeterValberg

Er der et gange tegn mellem kvadratroddet og x1-x2?

 NEJ, det er et minus, som du endda selv har skrevet, ... kan du ikke se det ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
08. oktober 2020 af Usshhhh

Okay, har fået det til 2 kvadratrod 3

men i b's formel siger du y? er y så 3,464 efter at have regnet 2 kvadratrod 3 ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2020 af Mathias7878

\small a = \sqrt[2-0]{\frac{36}{9}} = \sqrt[2]{9} = 3

- - -

 

 


Svar #8
08. oktober 2020 af Usshhhh

Det y? for formlen for b siger y/ax1


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2020 af Mathias7878

Der skulle have stået y1. Så

\small b = \frac{y_1}{a^{x_1}} = \frac{4}{3^0} = \ ?

- - -

 

 


Svar #10
08. oktober 2020 af Usshhhh

a= 3 b=4


Svar #11
08. oktober 2020 af Usshhhh

Kan du hjælpe mig med en anden opgave, pls kig på det vedhæftede. 


Svar #12
08. oktober 2020 af Usshhhh

Jeg ved ikke hvordan jeg skal starte med den

Er det en fejl der står et appostrof på? f'(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2020 af Mathias7878

Nej, det er ganske rigtigt. Apostrofen, ', betyder differentialkvotienten. Den må du næsten have hørt om i skolen, ellers kunne jeg ikke forestille mig, at du havde blevet bedt om at bestemme den.

a) Brug 

\small (kx^n)' = k \cdot n \cdot x^{n-1}

b) Brug

\small y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Funktionen f med positive konstanter. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.