Matematik

Geometri

08. oktober 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Linjen l er givet ved ligningen  l: y=0,75x-8

Bestem hændlingsvinklen for l.

Skal man bruge formlen :    a = tan(v)

Vil det sige man skal sige tan(0,75)?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2020 af peter lind

nej Du skal bruge invtan(0,75)


Svar #2
08. oktober 2020 af UCL (Slettet)

Okay det har jeg ikke prøvet før. Skal man bruges Cas værktøjer til det 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2020 af peter lind

Ja eller bare en almindelig lommeregner


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2020 af Capion1

Vi har, at tangens til hældningsvinklen Θ er lig med hældningskoefficienten α .
tan Θ = α   ⇒  Θ = tan- 1α


Svar #5
08. oktober 2020 af UCL (Slettet)

Jeg kan ikke se min lommeregner at der er en knap der hedder invtan....:(

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2020 af Capion1

Måske der er en farvet knap [INV] og en sort knap [TAN] . De skal begge aktiveres i den rækkefølge, der
er gældende for regneapparatet.


Svar #7
08. oktober 2020 af UCL (Slettet)

Altså der er en knap der hedder In - det er mon ikke den jeg skal bruge ? Vedhæftet et billede af min lommeregner - måske vil du også fortælle mig hvilken knap jeg skal bruge til at regne stykket ud:)

Brugbart svar (1)

Svar #8
08. oktober 2020 af ringstedLC

eller måske "2nd" og "tan-1".


Brugbart svar (1)

Svar #9
08. oktober 2020 af Capion1


Den blå knap [2nd] fungerer som [INV] . Ser du på [tan] knappen, er der ovenover skrevet tan- 1 med blåt.
De blå farver betyder, at begge knapper skal aktiveres, når man udregner tan- 1..
Prøv dig frem, indtil du får en vinkel, der hedder 0,6435... rad eller 36,87º


Svar #10
08. oktober 2020 af UCL (Slettet)

Kan det passe at det giver ; 36,86 ?

Svar #11
08. oktober 2020 af UCL (Slettet)

Mange tak. Jeg håber jeg kan huske hvordan man lige gøre det til en anden gang

Brugbart svar (1)

Svar #12
08. oktober 2020 af Capion1

Den måde at indrette tastatur på, har vi jo også på computeren, hvor kombinationerne kan øges
mange gange. Det ville jo f.eks. kræve et dobbelt sæt af bogstavknapper, dersom vi ikke havde [shift] .
Det fandt man allerede ud af, længe før skrivemaskinen blev opfundet for mere end 150 år siden.

En god idé er at lave sin egen lille brugermanual til de opgaver, man kommer ud for.
Så står man ikke anden gang og roder rundt.


 


Svar #13
08. oktober 2020 af UCL (Slettet)

Linjen l : y=  0, 75x  - 8

Punktet A har  koordinatsættet (5,2)

bestem afstanden fra A til l. 

Jeg har vedhæftet det jeg har skrevet, men jeg har ikke kunne regne den færdig, det virker til der er noget jeg misforstår


Svar #14
08. oktober 2020 af UCL (Slettet)

Filen

Vedhæftet fil:Delprøve 2.docx

Svar #15
08. oktober 2020 af UCL (Slettet)

svar #4. Hvad betyder cirklerne med streger i


Brugbart svar (1)

Svar #16
08. oktober 2020 af Capion1

Θ "theta",  græsk bogstav, der hyppigt anvendes som betegnelse for en vinkel.
Man kunne også have kaldt vinklen v, som man også tit ser.
En god idé: Kend de hyppigst anvendte græske bogstaver. De er ikke så svære at huske.
Du kender jo sikkert allerede π, "pi".


Svar #17
08. oktober 2020 af UCL (Slettet)

Tak skal du have. Jeg skriver noter til alle emner og eksempler på stykker der viser hvordan man regner dem ud, så snart jeg har lidt tid. Og også tegn og bogstaver.

Kan du hjælpe mig videre med bestemme afstanden fra : A til l # 14


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. oktober 2020 af Capion1

Vi skal have l på normalform,       0,75x - y - 8 = 0

Afstand A til l           \frac{|0,75\cdot 5-2-8|}{\sqrt{0,75^{2}+1}}=5

Cirklen må have radius 5, som er lig med afstanden, vi lige har fundet.
(x - 5)2 + (y - 2)2 = 52
 


Svar #19
09. oktober 2020 af UCL (Slettet)

Ja, ej jeg er lige kommet frem til distformlen, hvor jeg satte tallene ind og fik - 5 og har ændret det til 5, pga det er numerisk værdi ikke. Men nu er jeg gået lidt i stå i forhold til : 

c. Opstil en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet A og linjen l som tangent


Brugbart svar (0)

Svar #20
09. oktober 2020 af Capion1

Afstanden fra A til l , hvor l er tangenten, som står vinkelret på radius i røringspunktet, blev beregnet til 5.
Cirklens ligning med centrum (a , b) og radius r er generelt:
(x - a)2 + (y - b)2 = r2
Indsæt værdierne heri, som nederst # 18


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.