Matematik

Hjælp - matematik, parallel med førsteakse??

08. oktober 2020 af dansktoad - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder sådan her:

Grafen for en lineærfunktion g er en linje der er parallel med førsteaksen og linje går igennem punktet P(0;5)

a) Bestem forksriften af g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2020 af AskTheAfghan

Hint: Hældningen er 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2020 af Mathias7878

Idet g(x) er parallel med førsteaksen, må der nødvendigvis gælde, at hældningskoefficienten a = 0. Dermed gælder, at

\small g(x) = ax+b = 0 \cdot x+ b = b

Hvad er g(x) så, når g(x) går gennem punktet P(0,5)?

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp - matematik, parallel med førsteakse??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.