Kemi
Bestem ud fra disse værdier hvilke af følgende udsagn, der er rigtige.
Følgende ligevægt er givet ved 25 °C:
H2O(g) + Cl2O(g) ↔ 2HOCl(g)
Kc = 0,090 for reaktionen og til at begynde med er der 1 g H2O og 2 g Cl2O i en 1 L flaske.
Bestem ud fra disse værdier hvilke af følgende udsagn, der er rigtige.
a.
[Cl2O] = 1,8 x 10-2 M ved ligevægt
b.
[H2O] = [Cl2O] ved ligevægt
c.
[H2O] = 7,1 x 10-2 M ved ligevægt
d.
[H2O] < [Cl2O] ved ligevægt
[HOCl] = 9,2 x 10-3 M ved ligevægt
Nogen der kan vise med uregning hvordan det kan løses?
Svar #1
09. oktober 2020 af janhaa
a.
[Cl2O] = 1,8 x 10-2 M ved ligevægt
riktig og
[HOCl] = 9,2 x 10-3 M ved ligevægt
riktig
Svar #2
09. oktober 2020 af janhaa
fordi:
https://www.wolframalpha.com/input/?i=0.09+%3D+%282x%29%5E2%2F%28%280.056-x%29*%280.023-x%29%29
Skriv et svar til: Bestem ud fra disse værdier hvilke af følgende udsagn, der er rigtige.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
