Kemi

ligevægt og ideel gas lov

10. oktober 2020 af Nerd24 - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har brug for hjælp til opgave c, ved ikke om jeg har regnet rigtigt. indtil videre har jeg regnet på opgaverne a og b, 

I opgave a har jeg regnet KP Til at være 0,000034bar ved at sige :

0.058*(0.0831*500)^2-3-1

I opgave b har jeg fået partialtrykket af ammoniak til at være 41,55bar ved at sge:

p=1/1*0.0831*500

I opgave c har jeg så opstillet en ligning der ser sådan her ud:

((1-2x)2*(0,0831*500)2)/(1,5-3x)3*(0,0831*500)3*(0,5-x)*500*0,0831

Jeg ved ikke om ligningen er rigtig

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2020 af mathon

c)

Når volumenet er 1 L, er molaritetstallet lig med moltallet,
\small \begin{array}{lllll} \textup{hvoraf:}\\& \begin{array}{lllll} \frac{(1-2x)^2}{(3x)^3\cdot x}=0.058 \quad \wedge \quad 0<x<0.5\\\\ x=0.399925 \end{array}\\ \textup{molfordeling}\\ \textup{i ligev\ae gt:}\\& \begin{array}{llr} \\ n(H_2)=3\cdot x&=&1.2\;mol\\\\ n(N_2)=x&=&0.4\;mol\\\\ n(NH_3)=1-2x&=&0.2\;mol\\\\ n_{\textup{total}}&=&1.8\;mol \end{array}\\\\ \textup{Totaltrykket:}&p=\frac{n\cdot R\cdot T}{V}=\frac{\left ( 1.8\;mol \right )\cdot \left ( 0.08314\;\frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15+500) \right )K}{1\;L}=115.7\;bar \end{array}

Partialtrykkene er mol-brøken af totaltrykket:

\small \begin{array}{lllll} \textup{Partialtryk:}\\& \begin{array}{lllll} p_{H_2}=\frac{1.2}{1.8}\cdot \left ( 115.7\;bar \right )&=&77.13\;bar\\\\ p_{N_2}=\frac{0.4}{1.8}\cdot \left ( 115.7\;bar \right )&=&25.71\;bar\\\\ p_{NH_3}=\frac{0.2}{1.8}\cdot \left ( 115.7\;bar \right )&=&12.86\;bar \end{array}\end{array}


Skriv et svar til: ligevægt og ideel gas lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.