Matematik

bestem sandsynligheden for.

12. oktober 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg har en denne opgave:

en telefonsælger foretager 6 telefonopkald pr time og kan sælge til 30% af kontakterne 

Find sandsynligheden for, at sælgeren i løbet af to timer: 

spørgsmålene er i mit vedhæftede billede. 

jeg vil bare lige sprøge om jeg har gjort dette rigtig, at det er de rigtige resultater? 

de sidste to vil jeg gerne spørge om hjælp til, hvis resten er rigtig :-) 

jeg bar brugt geogebra og binominalfordelingen, til at begregne dem. 

på forhånd tak :-) 

Vedhæftet fil: opgave 3b-5 spørgsmål.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2020 af Soeffi

#0.

Hvilke formler har du brugt?


Svar #2
12. oktober 2020 af sandrai

Har bare brugt geogebra til at regne ud

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 0

a) P (4) = K12,4 · .34·.78 =  0.2311 = 23.11 %

b) P (0) = K12,0 · .30·.712 = 0.0138 = 1.38 %


Svar #4
12. oktober 2020 af sandrai

Hvor kommer rallende du bruger fra?

Brugbart svar (1)

Svar #5
12. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 4

opgave a )

P ( 4 ) antal salg er præcis 4

12 er antal opkald på 2 timer

4 = præcis 4 salg

K12,4  antal kombinationer de 12 opkald kan give for præcis 4 salg , her er det 495 forskellige måder

.3 = 30 % chance for salg ved opkald

.7 = 70 % chance for ikke salg ved opkald


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2020 af janhaa

#4 Hvor kommer rallende du bruger fra?

binomisk fordeling


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. oktober 2020 af Soeffi

#2. Ingen salg i Geogebra ser sådan ud:


Svar #8
13. oktober 2020 af sandrai

Tak, jeg må ha tastet et eller andet forkert ind så ???????

Jeg prøver igen :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. oktober 2020 af Soeffi

#7.

e) middelværdi = μ = 3,6

f) spredning = σ = 1,5875


Svar #10
15. oktober 2020 af sandrai

#9
#7.



e) middelværdi = µ = 3,6

f) spredning = s = 1,5875

Hvordan finder du dem ??

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. oktober 2020 af Soeffi

#10...Hvordan finder du dem ??

Vedhæftet fil:1979238.png

Svar #12
15. oktober 2020 af sandrai

#11
#10...Hvordan finder du dem ??

Synes ikke det står på min nemlig ??

Brugbart svar (0)

Svar #13
16. oktober 2020 af Soeffi

#12...For en binomialfordeling gælder:

\mu =n\cdot p

\sigma =\sqrt{n\cdot p\cdot (1-p)}


Svar #14
18. oktober 2020 af sandrai

Så at telefon sælgeren laver netop 4 salg er 0,2311
Og laver mindst 2 salg er 0,1678 ?

Er jeg på den rigtige vej nu?

Svar #15
18. oktober 2020 af sandrai

Eller er sandsynlighed for mindst to salg 0,915?
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #16
18. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#15 Eller er sandsynlighed for mindst to salg 0,915?

                Ja. 1- ( P (0) + P (1) ) = .915 = 91.5 %


Svar #17
18. oktober 2020 af sandrai

Super, så tror jeg at jeg er ved at forstå det
Og højest 2 salg er 0,2528 / 25,28 %

Brugbart svar (1)

Svar #18
18. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#17 Super, så tror jeg at jeg er ved at forstå det
Og højest 2 salg er 0,2528 / 25,28 %

                Ja. P ( 0 ) + P ( 1 ) + P ( 2 ) = .2528 = 25.28 %


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. oktober 2020 af Soeffi

#14...Løsning i hånden:

Fordelingsfunktionen er en binomialfordeling med parametrene N = 2·6 = 12 og p = 30% = 0,3. X er en stokastisk variabel, der står for antallet af salg på 2 timer.

\\a)\;P(X=4)=\binom{12}{4}\cdot 0,3^4\cdot (1-0,3)^{12-4}=\binom{12}{4}\cdot 0,3^4\cdot 0,7^8=\underline{\underline{0,2311}}

b)\; P(X=0)=\binom{12}{0}\cdot 0,3^0\cdot 0,7^{12}= \underline{\underline{0,01384}}

c)\; P(X\geq 2)=1-P(X < 2)=1-(P(X =0 )+P(X =1))=

     1-\left ( \binom{12}{0}\cdot 0,3^0\cdot 0,7^{12}+ \binom{12}{1}\cdot 0,3^1\cdot 0,7^{11} \right )=

     1-0,08503=\underline{\underline{0,9150}}

\\d)\; P(X\leq 2)=P(X =0 )+P(X =1)+P(X =2)=

      0,08503+P(X =2)=0,08503+0,1678=\underline{\underline{0,2528}}

e)\; \mu =N\cdot p=12\cdot 0,3=\underline{\underline{3,6}}

f)\; \sigma =\sqrt{12\cdot 0,3\cdot 0,7}=\underline{\underline{1,5875}} 


Skriv et svar til: bestem sandsynligheden for.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.