Matematik

en stokastisk variable X er binomialfordelt, X b(60, 0.8). Middelværdi og spredning for

12. oktober 2020 af matematikersvært10101 - Niveau: A-niveau

Hej, har vedhæftet et billede hvor opgaven er.

Det er med hjælpemidler og bruger selv nspire.

Jeg er ret sikker på at opgaven skal løses med kommandoen binomCdf og jeg vil tro at A er binomCdf(60, 0.7, 1, 59) = 1. Men er ret sikker på det er helt forkert. og B ved jeg slet ikke helt hvordan jeg skal begynde. Håber i kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2020 af janhaa

normal distribution

Then we must rearrange the formula z = (x-mu)/sigma to x = mu + (z)(sigma) to get back to inches from standard deviation units. 67+(-.84)(5)=62.8 % = 0,628


Svar #2
12. oktober 2020 af matematikersvært10101

#1

normal distribution

Then we must rearrange the formula z = (x-mu)/sigma to x = mu + (z)(sigma) to get back to inches from standard deviation units. 67+(-.84)(5)=62.8 % = 0,628

Hej Janhaa, kunne du prøve og forklare det på dansk, er lidt i tvilv hvordan du får 67 + og -0.84 og 5 


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. oktober 2020 af janhaa

OK, så der pr hånd:

N(\mu, \sigma)\\ P(\mu-\sigma < X < \mu + \sigma)\\ \\ P=G(\frac{\mu+\sigma -\mu}{\sigma})-G(\frac{\mu-\sigma -\mu}{\sigma})\\ \\P=G(1)-G(-1)\\ P=2G(1)-1=0,682


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. oktober 2020 af janhaa

der G er Gauss-function


Svar #5
12. oktober 2020 af matematikersvært10101

#3

OK, så der pr hånd:

N(\mu, \sigma)\\ P(\mu-\sigma < X < \mu + \sigma)\\ \\ P=G(\frac{\mu+\sigma -\mu}{\sigma})-G(\frac{\mu-\sigma -\mu}{\sigma})\\ \\P=G(1)-G(-1)\\ P=2G(1)-1=0,682

Jeg er stadig helt lost.


Svar #6
12. oktober 2020 af matematikersvært10101

Laver noget helt forkert. 

Vedhæftet fil:studieportlaen.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #7
12. oktober 2020 af janhaa

Bin (n, p) = Bin(60, 0.7)

der \mu=np=42\\ \sigma=\sqrt{np(1-p)}=\sqrt{42*0,3}=3,55\\ \\gitt:\,\, N(\mu,\sigma)


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. oktober 2020 af janhaa

#6

Laver noget helt forkert. 

bruk \mu og \sigma

 i ditt program... da vil du lykkes


Svar #9
12. oktober 2020 af matematikersvært10101

#7

Bin (n, p) = Bin(60, 0.7)

der \mu=np=42\\ \sigma=\sqrt{np(1-p)}=\sqrt{42*0,3}=3,55\\ \\gitt:\,\, N(\mu,\sigma)

Det lykkes slet ikke for mig...


Svar #10
12. oktober 2020 af matematikersvært10101

Ved det ikke 

Vedhæftet fil:studieportalllen1.PNG

Svar #11
12. oktober 2020 af matematikersvært10101

#7

Bin (n, p) = Bin(60, 0.7)

der \mu=np=42\\ \sigma=\sqrt{np(1-p)}=\sqrt{42*0,3}=3,55\\ \\gitt:\,\, N(\mu,\sigma)

NU FORSTÅR JEG, kigget i min formelsamling og sammen med det du har skrevet giver det mening! MANGEN TAK FOR HJÆLPEN :)!


Brugbart svar (2)

Svar #12
12. oktober 2020 af Soeffi


Svar #13
12. oktober 2020 af matematikersvært10101

#12

#0. b) Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1948165.

Tak, den er brugbart!


Brugbart svar (1)

Svar #14
13. oktober 2020 af Soeffi

#0. a) 


Svar #15
13. oktober 2020 af matematikersvært10101

#14

#0. a) 

Mangen tak, kunne slet ikke finde ud af bruge kommandoen på den måde, har vedhæftet hvrodan jeg har gjort. Fedt du har kompresset det så meget ned :)

Vedhæftet fil:Min måde.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #16
13. oktober 2020 af Soeffi

#15.

Du kan også bruge dette:


Skriv et svar til: en stokastisk variable X er binomialfordelt, X b(60, 0.8). Middelværdi og spredning for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.