Matematik

hjælp opgave om banekurve med hjælpemidler

14. oktober 2020 af Abemand31 (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2020 af MandenMedMangeHatte

Hvor er dit eget forsøg?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2020 af Capion1


For at finde de t svarende til dobbeltpunktet beliggende på x-aksen, skal vi sætte andenkoordinatens
funktion lig med nul.
Tangenterne heri findes ved differentiation.
Resten klarer du sikkert nemt.  


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2020 af ringstedLC

Bemærk: Når ligningen:

\begin{align*} 3\cdot \sin(3t)\cdot \cos(t-4) &= 0\;,\;t\in\left [ 0;2\pi \right ] \end{align*}

fås 9, - ikke 8 løsninger, da opgaven fejlagtigt oplyser, at der kun er ét dobbeltpunkt som ligger på x-aksen. Du skal finde de løsninger, der også opfylder:

\begin{align*} 2\cdot \cos(t-4)+3 &= 3 \end{align*}


Skriv et svar til: hjælp opgave om banekurve med hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.