Matematik

Rekursions ligning

18. oktober 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej Alle.

Jeg har en opgave som har med diskret matematik , håber at nogle har tid til hjælpe lidt :

" I sæsonen 2014/2015 blev der nedlagt 120.000 rådyr i Danmark. Bestanden af rådyr i begyndelsen af sæsonen 2014/2015 skønnes at være på 500.000 individer. Det skønnes, at bestanden vokser med 25% om året. "

Opstil en model (rekursionsligning) der beskriver udviklingen i bestanden af rådyr i Danmark

Tak på forhånden.

                              


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Kald bestanden i periode 2014/2015 for n0. I i'te periode er bestanden ni.

Opskriv et udtryk for ni+1 under den forudsæting, at du kender ni.


Svar #2
18. oktober 2020 af DeepOcean

# ikke tydeligt nok .. hvad skal jeg gøre med de nedlagt 120.000 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Trække dem fra.


Svar #4
19. oktober 2020 af DeepOcean

#1

xn+1 = 0.25  (xn -120000) +xn -120000   ??

eller

xn+1 = 0.25  (xn ) +xn -120000   ??

eller

x0= 500000-120000 = 380000

xn+1 = 0.25  (xn ) +xn   ??

Hvilken er modeller er rigtigt ? 


Skriv et svar til: Rekursions ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.