Matematik

Hvad er forskellen på ( ) og [ ]

21. oktober 2020 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Som overskriften lyder :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2020 af mathon

Kan i princippet benyttes ad libitum.

Firkantet parentes anvendes ofte omkring noget, der ønskes opfattet som en "enhed" i et "virvar" af runde parenteser.

I CASnotation er der forskel:

                                                 Matematiklitteraturen anvender ofte vektornotationen

                                                              \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \\ a_3 \end{pmatrix}

                                                 Medens f.eks. TI-nspire kræver

                                                              \small \overrightarrow{a}=\begin{bmatrix} a_1\\a_2 \\ a_3 \end{bmatrix}

              


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2020 af we123

øhh jeg har lært at [] betegner lukkede mængder, hvorimod () betegner åbne mængder 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2020 af mathon

\small \begin{array}{lll} \textup{\aa bent interval}& ] a;b [ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2020 af Anders521

#0 I hvilken sammenhæng er der tale om?


Skriv et svar til: Hvad er forskellen på ( ) og [ ]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.