Matematik

Hvad er en kontinuert funktion?

22. oktober 2020 af Alrighty - Niveau: B-niveau

Som overskriften lyder :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Populært sagt er det en funktion, der hverken har huller eller spring. Den skal kunne tegnes uden at løfte blyanten fra papiret.

Funktionen f(x) = x/x er ikke kontinuert i x=0, da man ikke kan dividere med 0.

g(x) = \left\{\begin{matrix} 2 & for x<2\\ 1 & for x\geq 2 \end{matrix}\right.

er ikke kontinuert i x=2, fordi der er et spring.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2020 af Capion1

# 0
Hvis du, analytisk, skal redegøre for kontinuitet, skal du forklare det ved benyttelse af omegne.
Det kan være svært stof.
Hvis du i undervisningen ikke er nået dertil, er blyantsforklaringen foreløbig tilstrækkelig.
 


Skriv et svar til: Hvad er en kontinuert funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.