Matematik

vækstformel; r er ukendt

22. oktober 2020 af jasguld (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvor mange procet har Ysra i gennemsnit fået i årlig rente af penge fra morfar?

pengene blev sat ind da hun blev født og hun hævede dem da hun blev 18 år

startkapitalet K0 = 10.000 kr

slutkapitalet er 33.853 kr

antal terminer n = 18 år

jeg har ingen ide om hvordan jeg finder den rente, er der nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2020 af ringstedLC

\begin{align*} K_n &= K_0\cdot (1+r)^n \\ \frac{K_n}{K_0} &= (1+r)^n \\ 1+r &= \sqrt[n]{\frac{K_n}{K_0}} \\ r &= -1+\sqrt[n]{\frac{K_n}{K_0}} \end{align*}


Skriv et svar til: vækstformel; r er ukendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.