Matematik

Den omvendte funktion

25. oktober 2020 af Krollo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Hvordan finder man funktionen for f ud fra kurven og definitionsmængden? Er der evt. en formel?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2020 af StoreNord

Du behøver ikke den omvendte funktion.
Du skal bare starte på y-aksen og gå ud til grafen og ned til x-aksen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2020 af janhaa

a)f^{-1}(5)=7\\ b) f^{-1}(x)=1\\ x=2


Svar #3
25. oktober 2020 af Krollo (Slettet)

#1 Men hvad er forklaringen bag det? Er det rigtigt at sige, at f-1 har f's y-værdi som x-værdi og omvendt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2020 af StoreNord

Forklaringen på a) er simpelthen, at man skal gøre det omvendte af at finde f(7) til at være 5.


Skriv et svar til: Den omvendte funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.