Fysik

spændingsfald

26. oktober 2020 af Trojanskhest - Niveau: C-niveau

hej 

Jeg har følgende opgave, som jeg ikke ved hvordan jeg løser. Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2020 af PeterValberg

Strømmen i kredsløbet afhænger jo af spændingen og den samlede modstand

I=\frac{U_0}{\Sigma R}=\frac{U_0}{R_1+R_2+R_3}

Spændingsfaldet Ux over R2 afhænger af strømmen og modstandens størrelse.

U_x=I\cdot R_2
Indsættes udtrykket for I, når du ved en lille omskrivning frem til det ønskede:

U_x=I\cdot R_2= \frac{U_0}{R_1+R_2+R_3}\cdot R_2= \frac{R_2}{R_1+R_2+R_3}\cdot U_0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. oktober 2020 af Trojanskhest

Hej Peter, tak for svar. det giver mere mening nu


Skriv et svar til: spændingsfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.