Matematik

Hjælp til ligning

30. oktober 2020 af Nyhederne (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Nogen, der kan forklare step by step, hvordan denne ligning løses? 

Altså, hvad starter man med at gøre osv..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2020 af MandenMedMangeHatte

Brug denne side: https://www.symbolab.com/


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2020 af Mathias7878

Gang med (2x-2) på begge sider. Du har nu en andengradsligning på den sædvanlige form

\small 4x^2-8x+4 = 0

der har løsningen

\small x = \frac{-b \pm \sqrt{b^2-4ac} }{2a}

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2020 af mathon

og  x ≠ 1

          \small \frac{4(x-1)^2}{2(x-1)}=0

              


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2020 af Euroman28

#0

Nogen, der kan forklare step by step, hvordan denne ligning løses? 

Altså, hvad starter man med at gøre osv..

Hvis du forstår konceptet bag faktorisering? Så kan du løse det nemt. 

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

#3 har en vigtig pointe: Nævneren kan ikke være 0. Det er glemt i #2.


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.