Matematik

HAR VIRKELIG BRUG FOR HÆLP!!!

01. november 2020 af katrin1334 - Niveau: A-niveau

hej, jeg har det så svært med til at løse denne opgave. Håber i kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2020 af ringstedLC

Det er en uskik at bruge store bogstaver i overskriften!

og de skal være sigende..

2. Del modellen op i to funktioner for overblik:

\begin{align*} infA(x) &= f(x)+g(x)\;,\;\left\{\begin{matrix} f(x)&\!=\!&85\cdot \sin(-6.2x+0.08)&\!,\!&0\leq x\leq 3\\ g(x)&\!=&\!-2x^2+11x+83\qquad&\!,\!&0\leq x\leq 3 \end{matrix}\right. \\ infA_{maks.} &= f_{maks.}+g_{maks.}\;,\;\left\{\begin{matrix} f_{maks.}\!&\!=85\cdot \sin_{maks.}\quad \qquad \qquad \qquad \\ g_{maks.}\!&\!=g(x_0)\;,\;g'(x_0)=0\Rightarrow x_0=\;? \end{matrix}\right. \\ InfA_{maks.} &= \;? \end{align*}

3. 

\begin{align*} InfA_{v\ae kst} &=infA'(x) \\ InfA_{maks.\;v\ae kst}&\Rightarrow infA''(x_1)=0 \;,\;2.5\leq x\leq 3 \\&\Rightarrow x_1=\;?\end{align*}


Svar #2
01. november 2020 af katrin1334

  hvad betyder 85*sin?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2020 af ringstedLC

#2: 85 * sinmaks

Benyt din viden om sinusfunktionen!


Svar #4
01. november 2020 af katrin1334

hvor kommer 2.5 fra i opgave 3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2020 af ringstedLC

#4: Værdien er valgt, så du får en løsning i det sidste år, hvor det af grafen ses, at antallet er størst.


Skriv et svar til: HAR VIRKELIG BRUG FOR HÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.