Fysik

fysik

04. november 2020 af Onana000 - Niveau: A-niveau

Ved behandlingens start indføres 20 korn med 198Au med den samlet aktivitet 3,70 GBq i patientens tunge. Der sker ingen biologisk udskillelse af kornene efter, at de er indsat i patientens tunge.

b) Bestem antallet af tilbageværende kerner af isotopen 198Au i patientens tunge 7,0 døgn efter behandlingens start.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2020 af Eksperimentalfysikeren

Slå halveringstiden for 198Au op. Kaldes aktiviteten til tid t for At, kan aktiviteten efter 7,0døgn beregnes af

A_{7,0doegn} = A_{0}*2^{-\frac{7,0doegn}{halveringstiden}}

Du skal selvfølgelig regne den ene af tidsangivelserne om, så de får samme enhed.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2020 af mathon

      \small \begin{array}{lllll} b)\\& \begin{array}{lllll} N=\frac{1}{k}\cdot A\qquad k\textup{ er henfaldskonstanten}\\\\ N(t)=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A(t)\\\\ N(t)=\frac{T_{\frac{1}{2}}}{\ln(2)}\cdot A_o\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}\\\\ N(7.0\;\textup{d\o gn})=\frac{2.693\;\textup{d\o gn}}{\ln(2)}\cdot \left (3.70\cdot 10^9\cdot 86400\;\textup{d\o gn}^{-1} \right )\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{7.0\;\textup{d\o gn}}{2.693\;\textup{d\o gn}}}=2.04951\cdot 10^{14} \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.