Matematik

Problem med Matematik Aflevering

07. november 2020 af Alex619 - Niveau: C-niveau

Hos vognmand Andersen kan man købe stabilgrus.

Den samlede pris for stabilgrus fra Andersen kan beskrives med funktionen

fx=255·x+1250 ,

hvor f(x) er den samlede pris (i kr.) for x m³ stabilgrus.

a) Hvor meget koster det at købe 10 m³ stabilgrus hos Andersen?

Hos vognmand Bruun koster stabilgrus 300 kr. pr. m³. Desuden skal man betale 750 kr. for kørsel. Sammenhængen mellem den samlede pris og mængden af stabilgrus hos

Bruun kan beskrives ved en funktion g(x) , hvor g(x) er den samlede pris (i kr.) for x m³ stabilgrus.

b) Bestem en forskrift for funktionen g(x). Begrund dit svar.

c) Tegn graferne for f(x) og g(x) i det samme koordinatsystem.

d) Hvor mange m³ stabilgrus skal man købe, før Andersen er den billigste?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2020 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllllllll} &&&&&&&\textbf{Stabilgrus}\end{array}\\\\ \begin{array}{lllll} \textup{Andersen:}\\& \begin{array}{lllll} f(x)=255\cdot x+1250\end{array} \\\\ \textup{Bruun:}\\& \begin{array}{lllll} g(x)=300\cdot x+750\end{array} \\\\ \textup{Andersen er }\\ \textup{er billigst n\aa r}\\&255x+1250<300x+750 \end{array}


Skriv et svar til: Problem med Matematik Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.