Matematik

3106. tangenten til grafen for g

08. november 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Hvilke formler eller metoder skal jeg bruge til at løse denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2020 af ringstedLC

\begin{align*} a_{tang.\,f}=-2 &= f'(x)\,,\;f(2)=3 \\ f(x)&=... \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2020 af peter lind

Hvad skal oplysingen om f bruges til?

g: se  formel 130 side 24 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2020 af mathon

       \small \begin{array}{lllllll}& g{\, }'(x)=\frac{1}{2\cdot \sqrt{f(x)+1}}\cdot f{\, }'(x)\\\\& g{\, }'(2)=\frac{f{\, }'(2)}{2\cdot \sqrt{f(2)+1}}=\frac{-2}{2\cdot \sqrt{3+1}}=-\frac{1}{2}\\\\& g(2)=\sqrt{f(2)+1}=\sqrt{3+1}=2\\\\ \textup{Tangent for g}\\ \textup{i }(2,2)\textup{:}\\& y=g{\, }'(2)\cdot (x-2)+2\\\\& y=-\frac{1}{2}\cdot (x-2)+2\\\\\\& y=-\frac{1}{2}x+3 \end{array}


Svar #5
09. november 2020 af javannah5

Kan du prøve at sætte nogle ord på din løsning?

Skriv et svar til: 3106. tangenten til grafen for g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.