Matematik

Differentiering

13. november 2020 af 1234vedikke - Niveau: B-niveau

Jeg skal differentiere 

f\left(x\right)=x^2-2x^{-3}+2

Det første led har jeg fået til 2x og det sidste til 0, men jeg kan ikke finde ud af det andet led.

Jeg fik det til -2x^(-4) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2020 af mathon

         \small \small \left (-2x^{-3} \right ){}'=-2\cdot\left ( x^{-3} \right ){\, }'=-2\cdot\left ( (-3)\cdot x^{-3-1} \right )=6x^{-4}


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.