Matematik

Matematik

18. november 2020 af Hjælpmigpl - Niveau: B-niveau

Er der en som kan hjælpe med denne opgave?

Betragt funktionen f(x) = 4x-4 / x^2 +4

a) Bestem nulpunkter og fortegn for f

b) bestem monotoniforhold for f, og angiv de lokale ekstremumssteder for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2020 af peter lind

Er f(x) = 4x-(4/x2) +4 som det du skriver faktisk betyder eller er f(x) = (4x-4)/(x2 +4) ?

Hvad kan du klare selv ?


Svar #2
18. november 2020 af Hjælpmigpl

Ja det er F(X) = (4x-4)/(x2 +4) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2020 af AMelev

a) En brøk er nul, hvis og kun tælleren er nul. Nævneren er positiv, så brøkens fortegn er det samme som tællerens fortegn. Du kan også bestemme fortegn ud fra grafen for f.

b) Benyt brøkreglen, hvis du kender den (det er ikke kernestof på B-niveau) eller dit CAS-værktøj til at bestemme f '(x). 
Bestem nulpunkt(er) for f '(x) og benyt fortegn for f ' eller graf for f til at bestemme monotoniforholdene og ekstemumssteder for f.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2020 af OliverHviid

#2 Vær opmærksom på at der forskel på at skrive f(x) og F(X).


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.