Matematik

Hjælp til aflevering. Hjælper min datter og det er 25 år siden jeg sidst havde matematik

20. november 2020 af HjælpTilMatematikTak (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej lektiehjælpere. Håber I kan hjælpe. 

En virksomhed producerer og sælger en bestemt type sko. Sammenhængen mellem slagsprisen og afsætningen er sportsskoen er givet ved funktionen

f(x)=-0,28x+1144   800<x<3500 (større eller lig med)

hvor x er den ugentlige afsætning (i stk) og f(x) er salgsprisen pr. stk (i kr)

a) Bestem den ugentlige afsætning hvis skoens pris er 500 pr. stk.

b) Bestem forskriften R og bestem omsætningen ved ugentlig afsætning på 1000 stk. 
De ugentlige omkostninger er givet ved funktionen C med forskriften 
c= 0,00001x^3+12x^2+0,19x+160000   x>0 (større eller lig med) 

c) Bestem P'(x) og bestem det maksimale ugentlige overskud. 

Please forklar mig det som om jeg var 5 år gammel. Er helt lost.. Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2020 af kemc

A)

  omsætning = afsætning ⋅ pris pr. stk


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2020 af Moderatoren

Det er nok bedre, at din datter skriver, hvad hun er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2020 af Anders521

#0 Der mangler oplysninger. Vedhæft et billede af opgaven, tak.


Skriv et svar til: Hjælp til aflevering. Hjælper min datter og det er 25 år siden jeg sidst havde matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.