Matematik

Funktion f er bestemt ved f(x) = (x^2 + 7) * ln x, x>0 Bestem f'(1).

22. november 2020 af xXxNoobmaster69 - Niveau: A-niveau

Hvad er svaret til dette spørgsmål? Og hvordan udregner man det? Har siddet med dette i en smule tid nu, og kommer ingen vegne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2020 af janhaa

f ' = (2x*ln(x)) + (x2 + 7)*(1/x) 

f ' (1) = 8*1 = 8


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2020 af Anders521

#0 Du kan bestemmede den afledede af f, enten ved produktreglen eller sumreglen ved først at omskrive forskriften for f som x2·ln(x) + 7·ln(x). Når den afledede er bestemt, kan du beregne dens funktionsværdi f '(1).


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2020 af AMelev

Brug din formelsamling side 24 og 25.


Skriv et svar til: Funktion f er bestemt ved f(x) = (x^2 + 7) * ln x, x>0 Bestem f'(1).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.