Kemi

Brug for hjælp til at løse opgaverne

24. november 2020 af Jesper027 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej har brug for hjælp for at løse disse opgaver, kan en venlig sjæl hjælpe mig at forstå og vise mig hvordan opgaven løses på

I naturen findes kobber ikke rent men som forskellige salte. Rent kobber kan fremstilles ud fra Cu2S ved hjælp af følgende reaktion (ikke afstemt): Cu2S + O2 à Cu + SO2

a) Navngiv de 4 stoffer der indgår i reaktionen (systematisk kemisk navn) og forklar hvilke bindinger der findes i de enkelte stoffer.
b) Afstem reaktionsskemaet og beregn hvor mange kg kobber der teoretisk kan fremstilles ud fra 1 ton Cu2S.

Krystaller af kobber(II)sulfat pentahydrat, som vist på nedenstående billede, kan laves ved at fordampe vandet fra en opløsning af kobber(II)sulfat.




c) En mættet opløsning af kobber(II)sulfat kan regnes som 2,15 mol/l.
100 mL af en sådan mættet opløsning får lov til at fordampe og danne krystal. Hvor meget vejer den krystal der teoretisk set kan dannes (CuSO4 •5H2O) ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2020 af janhaa

a), b)

CuS2 + 2O2 => Cu + 2SO2

ionic-bond and covalent bonds

m = 1000 kg Cu2S => n=7827,8 mol Cu

m = M*n = 497,46 kg Cu


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2020 af janhaa

c) n = 0,215 mol CuSO4

M = m/n => m=n*M = 34,32 g krystal


Skriv et svar til: Brug for hjælp til at løse opgaverne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.