Matematik

ligninger

27. november 2020 af vict6027 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Da Lærke bliver 18 år, vil hun gerne invitere på champagnebrunch til hele holdet inkl. lærerne… Hun køber derfor jordbær til x antal kroner samt lækker chokolade til den dobbelte pris af jordbærrene og slutteligt køber hun champagne til en pris, der er 10 gange dyrere end bærerne og chokoladen tilsammen.

Hun kommer af med 9900 kr. 

Opstil en ligning og udregn,

hvor mange penge hun har brugt på de forskellige ting.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2020 af Moderatoren

Prøv at skrive hvad du selv har gjort – så kan man sikkert hurtigt guide dig i mål :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2020 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{l|ccccc}& \textbf{jordb\ae r}&\textbf{chokolade}&\textbf{champagne}&\textbf{i alt}\\\hline \textbf{pris}&x&2x&10\cdot (x+2x)&x+2x+30x=9900 \end{array}

.

                                         \small \begin{array}{lll} x+2x+30x=9900\\\\ 33x=9900\\\\ x=\frac{9900}{33}=\frac{\cancel{33}\cdot 300}{\cancel{33}}=300 \end{array}

.

                 \small \begin{array}{l|ccccc}& \textbf{jordb\ae r}&\textbf{chokolade}&\textbf{champagne}\\\hline \textbf{pris}&300&600&9000 \end{array}


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.