Matematik

Cirkel ligning - omskrivning og kurvelængde.

29. november 2020 af matematikersvært10101 - Niveau: A-niveau

Hej, hjælpemidler er tilladt. På billedet kan i se opgaven, og jeg er helt lost i den. 

Det er a og b jeg har brug for hjælp til. 

Vedhæftet fil: Matematik hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2020 af janhaa

a)

x^2+y^2=r^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2020 af janhaa

a)

f'=\frac{-x}{\sqrt{r^2-x^2}}\\ \\(f')^2=\frac{x^2}{r^2-x^2}\\ \\ \\1+(f')^2=\frac{r^2-x^2+x^2}{r^2-x^2}\\


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2020 af janhaa

a)

\sqrt{1+(f ' )^2}=\frac{r}{\sqrt{r^2-x^2}}\\


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2020 af janhaa

b)\\L=\int_a^b\sqrt{1+(f')^2}\,dx=\int_a^b \frac{5}{\sqrt{25-x^2}}\,dx


Svar #5
29. november 2020 af matematikersvært10101

#2

a)

f'=\frac{-x}{\sqrt{r^2-x^2}}\\ \\(f')^2=\frac{x^2}{r^2-x^2}\\ \\ \\1+(f')^2=\frac{r^2-x^2+x^2}{r^2-x^2}\\

Tror ikke jeg er helt med, da hvis vi reducere den, ender der ikke bar med at stå 1+(f')^2 = -+x^2 


Skriv et svar til: Cirkel ligning - omskrivning og kurvelængde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.