Matematik

Priselasticitet og efterspørgsel

30. november 2020 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har løst de to første opgaver. Jeg har brug for hjælp til 3. Jeg ved, at man skal løse et maksimeringsproblem, men under mine udregninger, bliver jeg lidt i tvivl om, hvad jeg skal gøre.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2020 af AMelev

                            
Jeg går ud fra, at den optimale pris er den, der giver størst fortjeneste f(p)?

Fortjeneste = Omsætning - Omkostninger.
f(p) = D(p)·p - c = (A - a·p)·p - c = ......, altså et 2.gradspolynomium i p, som har maksimum i toppunktet
 


Svar #2
30. november 2020 af K22

Vil det sige, at den optimale pris er givet ved f(p) = Ap-ap^2 - c ? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2020 af AMelev

#2 Ved toppunktet.


Svar #4
30. november 2020 af K22

Dvs. at man først laver den udregning du viste i 1# og herefter konkluderer man, at den optimale pris er givet ved toppunktet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. december 2020 af AMelev

Du skal selvfølgelig bestemmme toppunktets koordinater.


Svar #6
01. december 2020 af K22

Er toppunktet den optimale pris?


Svar #7
01. december 2020 af K22

Jeg mener ikke, at min forelæser har nævnt noget som helst om, at den optimale pris er givet ved toppunktet? Er du sikker på det?

Brugbart svar (1)

Svar #8
01. december 2020 af AMelev

Det kommer an på, om jeg har ret i min antagelse i #1.
Det er jo kun fordi, f(p) er et 2.gradspolynomium, at du kan bruge toppunktsformlen til at bestemme max-punkt. Du kan også finde max vha. f '(p) = 0, det giver det samme.


Svar #9
02. december 2020 af K22

Hvis man gør det ved at finde f'(p)=0, kan det så passe, at dette er den optimale pris?


Svar #10
02. december 2020 af K22

Forkert billede. Her er det rigtige billede


Svar #11
02. december 2020 af K22

Er priselasticiteten højere eller lavere end 1 i den optimale pris?


Skriv et svar til: Priselasticitet og efterspørgsel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.