Matematik

bestem den afledede

03. december 2020 af matiashaabet (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har vedhæftet en opgave fra min bog og tilhørende svar, men jeg forstår ikke løsningen. Hvor kommer 2 tallet fra efter -cos(2x)?

Håber nogen kan hjælpe

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2020 af janhaa

chain rule


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2020 af Anders521

#0 Med h(x) = -sin(2x), hvor w(x) = -sin(x) og u(x) = 2x, siger kædereglen, at 

                                                                h '(x) = w '( u(x) ) · u '(x)                                                                                                                                                 = ( - sin(2x) )' · (2x)'                                                                                                                                               = -cos(2x) · 2                                                                                                                                                         = -2 · cos(2x)


Skriv et svar til: bestem den afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.