Fysik

Et 2 kg jernlod nedsænkes i 10 kg vand. Hvad bliver fællestemperaturen?

05. december 2020 af karstenvs (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et 2 kg jernlod (100 grader) nedsænkes i 10 kg vand (10 grader).

Hvad bliver fællestemperaturen?

m*c*(tstart- tslut) = m*c*(tstart- tslut)

2*0,452*(100-tslut) = 10*4,18*(tslut-10)

hvordan færdiggør jeg den herfra? hvordan isolerer jeg tslut


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2020 af Soeffi

#0. 

mjern·cjern·(tjern,start - tfælles) = mvand·cvand·(tfælles - tvand,start) ⇒

(2 kg)·(0,452 kJ·°C-1·kg-1)·(100 °C - tfælles) = (10 kg)·(4,18 kJ·°C-1·kg-1)·(tfælles - 10 °C) ⇒

(2 kg)·(0,452 kJ·°C-1·kg-1)·(100 °C) - (2 kg)·(0,452 kJ·°C-1·kg-1)·tfælles = (10 kg)·(4,18 kJ·°C-1·kg-1)·tfælles - (10 kg)·(4,18 kJ·°C-1·kg-1)·(10 °C) ⇒

2·0,452·100 kJ - (2·0,452 kJ·°C-1)·tfælles = (10·4,18 kJ·°C-1)·tfælles - 10·4,18·10 kJ ⇒

((2·0,452·100 + 10·4,18·10) kJ) = ((2·0,452 + 10·4,18) kJ·°C-1)·tfælles ⇒

\frac{2\cdot 0,452\cdot 100+10\cdot 4,18\cdot 10}{ 2\cdot 0,452+10 \cdot 4,18}{}\degree C=t_{f\ae lles}

tfælles = 11,9 °C


Skriv et svar til: Et 2 kg jernlod nedsænkes i 10 kg vand. Hvad bliver fællestemperaturen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.