Matematik

bestem sandsynligheden for.

08. december 2020 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

jeg har denne opgave hvor jeg skal bestemme sandsynligheden for P(X=8)

Og bestemme sandsynligheden for at jimmy vinder mere end halvdelen 

kan det så godt passe for mig at P(X=8) = 0,1333 ?

og halvdelen så er 10 spil = 0,1748 ? 

jeg synes det virker lidt mærkelig, men jeg ved det ikke :-) 

jeg har vedhæftet opgaven 

på forhånd tak! 

Vedhæftet fil: opgave 5a-6.PNG

Svar #1
08. december 2020 af sandrai

nej der må være en fejl.. 

er halvdelen altså 10≤x  ikke 0,5382  istedet for de 0,1748 :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2020 af Capion1

P(X=8)=\binom{20}{8}\left ( \frac{18}{37} \right )^{8}\left ( \frac{19}{37} \right )^{12}

P(X\geq 11)=\sum_{i=11}^{20}\binom{20}{i}\left ( \frac{18}{37} \right )^{i}\left ( \frac{19}{37} \right )^{20-i}


Svar #3
11. december 2020 af sandrai

jeg forstår det ikke helt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2020 af peter lind

Hvad forstår du ikke ?


Skriv et svar til: bestem sandsynligheden for.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.